İZMİR HABERLERİ
İzmir
Açık
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
İZMİR
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Ara
MENÜ
İzmir Haberleri Yerel İzmir’de Down Sendromlu Bireyler Hayata Renk Katıyor! İşte Büyükşehir’in Örnek Projeleri

İzmir’de Down Sendromlu Bireyler Hayata Renk Katıyor! İşte Büyükşehir’in Örnek Projeleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu sanat, spor ve izcilik gibi etkinlikler, down sendromlu bireylerin yaşamını değiştiriyor. Aileler bu projeler için ne diyor?

3 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

İzmirli down sendromlu bireyler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sanattan spora, danstan izciliğe kadar pek çok hizmetinden yararlanarak hayata katılıyor. 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü’nde farkındalık mesajı veren down sendromlu bireylerin aileleri Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Çalışmaları Şube Müdürlüğü, down sendromlular ve ailelerini desteklemeyi sürdürüyor. Müdürlüğe bağlı merkezlerde dans, izcilik, seramik, takı tasarımı gibi etkinliklere katılan down sendromlular, aileleriyle birlikte 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü’nde farkındalık mesajı verdi. 

“Burası yuva gibi geliyor” 

35 yaşındaki down sendromlu Hasan Kudar’ın annesi Sevgi Kudar,  

"Çocuğum ritme, psikodramaya, izciliğe, dansa geliyor. Biz de onlarla sosyalleşiyoruz. Dünyamızı değiştiriyorlar, iyi ki varlar” dedi. Özellikle izciliğin onlara sevgiyi, büyüklere nasıl davranılması gerektiğini, ayrıca kendilerini nasıl koruyacaklarını öğrettiğini belirten Sevgi Kudar, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve tüm ekibe bu duyarlılık ve içten sevgileri için teşekkür ederiz. Burası bizim için eğitimin ötesinde yuva gibi geliyor. Seve seve geliyoruz. Biz aileler olarak kromozom akrabasıyız. O bağ bizi buluşturuyor. Çocuklarımız da bize çok şey kattı. Hayata bakış açımız değişti. Doğa sevgimiz bile onlarla canlandı” 

ifadelerini kullandı.  

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu sanat, spor ve izcilik gibi etkinlikler, down sendromlu bireylerin yaşamını değiştiriyor. Aileler bu projeler için ne diyor?“Emeğimin karşılığını alıyorum” 

21 yaşındaki down sendromlu Bengisu Çetin de spor faaliyetlerine katıldığını, izci olduğunu ve herkesi çok sevdiğini söyledi. Anne Ayşe Çetin ise “Bengisu iyi ki var. O evimize, hayatımıza gelen uğur böceğimiz. Onu çok seviyoruz. Elimden geldiği kadar onu bütün aktivitelere götürüyorum. Emeğimin karşılığını da alıyorum. Kek yapar, çorba yapar, sarma sarar, voleybola, zumbaya, halk oyunlarına gider. İzciliğe başladığı için de çok mutlu. Burada öğrendiklerini evde de uyguluyor” diye konuştu. 

“Çocuklar burada huzur buluyor” 

17 yaşındaki down sendromlu Furkan Tanrısever’in annesi Şükriye Tanrısever, 

“Biz buradan çok memnunuz. Liderimize çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızla çok ilgileniyorlar. Çocuklar burada çok eğleniyor, huzur buluyorlar. Furkan’da çok değişim oldu. Bu eğitimleri verenlerden Allah razı olsun” 

diye konuştu. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu sanat, spor ve izcilik gibi etkinlikler, down sendromlu bireylerin yaşamını değiştiriyor. Aileler bu projeler için ne diyor?Ebeveynlere danışmanlık hizmeti de var 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Çalışmaları Şube Müdürlüğü, kent genelinde down sendromlu, nöroçeşitli ve bedensel engelli vatandaşlara yönelik birçok hizmet veriyor. Engelli vatandaşların sosyal hayata katılımlarını kolaylaştırmak ve onlara beceri kazandırmak amacıyla istihdam, doğa temelli uygulama çalışmaları, kolaylaştırılmış okuma yazma eğitimi, sanat terapileri, spor ve dans terapileri, ince motor kas becerilerini geliştirmeye yönelik bireysel eğitimler ile ebeveynlere danışmanlık ve grup eğitimleri gibi destek çalışmaları yapılıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *