İZMİR HABERLERİ
İzmir
Açık
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
İZMİR
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Ara
MENÜ
İzmir Haberleri Sağlık Bebeklerde Reflü: Belirtiler, Nedenler ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebeklerde Reflü: Belirtiler, Nedenler ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebeklerde reflü, genellikle büyümeyle düzelir ancak bazen rahatsızlık verebilir. Tükürme, kusma ve huysuzluk gibi belirtileri nasıl yönetebilirsiniz?

2 Dakika
Okunma Süresi

Genellikle bebek reflüsü veya gastroözofageal reflü (GÖR) olarak adlandırılan bebeklerde reflü hastalığı, bebeğin mide içeriğinin yemek borusuna geri aktığı yaygın bir durumdur. Bu durum bazen rahatsızlığa ve süt veya mama tükürmeye neden olabilir. Bebeklerde reflü genellikle gelişimlerinin normal bir parçasıdır ve tipik olarak büyüdükçe kendiliğinden düzelir. Ancak daha şiddetli ve sorunlu hale geldiğinde gastroözofageal reflü hastalığı (GÖRH) teşhisi konulabilir.

İşte bebeklerde reflü hakkında bazı önemli noktalar

Yaygın Belirtiler: Bebek reflüsünün yaygın belirtileri arasında tükürme, kusma, beslenme sırasında veya sonrasında huysuzluk, sırtta kamburlaşma ve beslenme güçlükleri yer alır. Çoğu durumda, bu belirtiler endişe nedeni değildir.

Nedenleri: Bebeklerde reflü, alt özofagus sfinkterinin (mide ve yemek borusunu ayıran bir kas) tam olarak gelişmemiş olması nedeniyle ortaya çıkar. Bu, mide içeriğinin yemek borusuna geri akmasına izin verir. Bebeğin sindirim sistemi olgunlaştıkça genellikle iyileşir.

Pozisyonlama: Bebekleri beslenme sırasında ve sonrasında dik pozisyonda tutmak reflü semptomlarını azaltmaya yardımcı olabilir. Yarı dik veya daha dikey bir pozisyonda beslemek de faydalı olabilir.

Daha Küçük, Daha Sık Beslemeler: Bebeğinizi daha küçük miktarlarda ve daha sık beslemek, midesindeki baskıyı azaltmaya ve reflü olasılığını azaltmaya yardımcı olabilir.

Gaz Çıkarma: Reflüye katkıda bulunabilecek yutulan havayı serbest bırakmak için her beslenmeden sonra bebeğinizin gazını çıkardığınızdan emin olun.

Koyulaştırılmış Besinler: Bazı durumlarda, reflüyü azaltmaya yardımcı olmak için anne sütünü veya mamayı pirinç gevreği ile koyulaştırmak önerilebilir. Bu sadece bir sağlık uzmanının rehberliğinde yapılmalıdır. Aşırı Beslemekten Kaçının: Bebeğinizi çok fazla beslemek midesinin aşırı dolmasına neden olabilir ve bu da reflü olasılığını artırır. Dolgunluk belirtilerini izleyin ve bebeğinizi biberonu bitirmeye zorlamaktan kaçının. Reflüsü olan bebeklerin çoğunun yaşam tarzı ve beslenme ayarlamalarının ötesinde tedavi gerektirmediğini unutmamak önemlidir. Sindirim sistemleri olgunlaştıkça çoğu bebek reflüyü zamanla atlatır.

Bebeklerde reflü, genellikle büyümeyle düzelir ancak bazen rahatsızlık verebilir. Tükürme, kusma ve huysuzluk gibi belirtileri nasıl yönetebilirsiniz?
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *